Prve slike fotoaparata Fujifilm X-T3

Objavljene so bile prve slike prihajajočega brezzrcalnega fotoaparata Fujifilm X-T3. Skoraj kot X-T2, tudi s številnimi upravljalnimi elementi na ohišju. Po govoricah bi lahko bil Fujifilm X-T3 napovedan že 6. septembra 2023.

Fotografska oprema

Fujifilm X-T3 naj bi po neuradnih informacijah prejel novo tipalo APS-C X-Trans CMOS s 26 milijoni točk in izboljšan slikovni procesor X-Processor Pro. Po zadnjih govoricah senzor ne bo imel večplastne strukture, kot se je govorilo prej, temveč bo izdelan s tehnologijo BSI. Znano je tudi, da fotoaparat nima notranje stabilizacije IBIS .

Fujifilm

Kamere brez ogledala

X-T3 naj bi imel tudi hitrost neprekinjenega fotografiranja 11 sličic na sekundo z mehanskim zaklopom in 20 sličic na sekundo z elektronskim zaklopom. Fotoaparat je opremljen z AF s faznim zaznavanjem, ki ima 425 točk ostrenja, območje faznega zaznavanja pa pokriva celotno površino senzorja. Izrazito izboljšana bo zmogljivost ostrenja pri šibki svetlobi fotoaparata X-T3 ter izboljšano prepoznavanje obrazov in oči.

Fotografska oprema

Fujifilm

Zaslon bo sedežni, brez 180-stopinjskega nagibanja. Možnosti snemanja videoposnetkov vključujejo podporo za format 4K 60 sličic na sekundo in prisotnost vzorca Zebra. Vgrajen bo tudi priključek za slušalke, Bluetooth in Wi-Fi za hitro izmenjavo slik in sinhronizacijo s pametnimi telefoni. Fujifilm X-T3 bo sestavljen na Kitajskem, na voljo pa bo v črni in srebrni barvi. Okvirna cena fotoaparata bo 1599 dolarjev.

Ocenite ta članek
( Ni ocen še )
Petek Goran

Lep pozdrav! Jaz sem Petek Goran in moja odprava na področje gospodinjskih aparatov traja več let. To neverjetno potovanje se je začelo z gorečo strastjo do razumevanja notranjega delovanja naprav, ki izboljšujejo naše vsakdanje življenje.

Bela tehnika. Televizorji. Računalniki. Fotografska oprema. Ocene in testi. Kako izbrati in kupiti.
Comments: 1
  1. Anže Šturm

Ali lahko delite vaše mnenje o prvih slikah, ki jih je posnel fotoaparat Fujifilm X-T3? Ali so slike kakovostne in ali so vam všeč? Kako bi ga primerjali z drugimi fotoaparati, ki ste jih že uporabljali? Kakšne funkcije in prednosti ima ta fotoaparat? Zanimajo me vaše izkušnje. Hvala vnaprej za vaš odgovor!

Odgovori
Dodajte komentarje