Prve slike fotoaparata Fujifilm X-T100

Po objavi celotnega seznama specifikacij novega brezzrcalnega fotoaparata X-T100 so bile objavljene tudi prve slike. Fujifilm naj bi nov fotoaparat napovedal 24. maja 2023.

Fujifilm

X-T100 ima veliko enakih funkcij kot X-A5, vendar ima za razliko od slednjega elektronsko iskalo z 0,62-kratno povečavo in ločljivostjo 2,36 m.točk ter zaslon na dotik s 3 dvojnimi točkami, spremenljivim kotom in ločljivostjo 1,04 milijona točk.točke.

Druge razlike vključujejo povečan pomnilniški buffer, ki fotoaparatu X-T100 omogoča snemanje do 30 datotek JPG pri 6 sličicah na sekundo in brez omejitev pri 3 sličicah na sekundo. Pri enakih 6 sličicah na sekundo X-A5 posname le 10 datotek in 50 datotek pri 3/x. Druga sprememba bo vplivala na čas snemanja videoposnetka. X-T100 lahko snema 30 minut v ločljivosti 4K/15fps in 1080p/60fps. Pri fotoaparatu X-A5 je ta čas 5 minut za 4K/15fps in 14 minut za 1080p/60fps.

Fujifilm

Brezzrcalni fotoaparati

Ker imata oba fotoaparata enak paket baterij NP-W126S, bo povečanje zmogljivosti vplivalo na življenjsko dobo baterije fotoaparata X-T100. Nova kamera bo posnela do 20 posnetkov manj kot predhodnica. X-T100 bo tudi 100 g težji. Vendar so te pomanjkljivosti v primerjavi z novimi zmogljivostmi prihajajočega fotoaparata manjše in predstavljajo nekakšen kompromis.

Ocenite ta članek
( Ni ocen še )
Petek Goran

Lep pozdrav! Jaz sem Petek Goran in moja odprava na področje gospodinjskih aparatov traja več let. To neverjetno potovanje se je začelo z gorečo strastjo do razumevanja notranjega delovanja naprav, ki izboljšujejo naše vsakdanje življenje.

Bela tehnika. Televizorji. Računalniki. Fotografska oprema. Ocene in testi. Kako izbrati in kupiti.
Comments: 1
  1. Ela Zupančič

Ali ima fotoaparat Fujifilm X-T100 funkcijo snemanja videoposnetkov visoke ločljivosti?

Odgovori
Dodajte komentarje